Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск закликав відкрити евакуацію людей з Маріуполя, але не назвав агресора

    Папа Римський Франциск у своїй недільній проповіді закликав молитися за мир в Україні й заликав негайно дозволити евакуацію цивільного населення з бункерів заводу “Азовсталі”, але оминув увагою, через кого ведеться війна.

    Про це повідомляє Vatican News з посиланням на недільну проповідь понтифіка на площі святого Петра в Римі

     “Думка відразу лине до українського міста Маріуполя – “Міста Марії”, котре варварськи бомбардують та знищують. Також і тепер, звідсіля, повторюю заклик, аби були надані безпечні гуманітарні коридори для людей, що заблоковані в меткомбінаті цього міста.

    Страждаю і плачу, коли думаю про страждання населення України, особливо, найслабших, похилих віком, дітей.

    Навіть надходять жахливі повідомлення про вигнаних і депортованих дітей. І в той час, як ми є свідками моторошного занепаду людства, разом з багатьма стривоженими людьми запитую, чи дійсно відбуваються пошуки миру; чи дійсно існує воля запобігати безперервній військовій і вербальній ескалації, чи робиться все можливе для того, щоби замовкла зброя. Прошу вас, не підаваймося логіці насильства, спотвореній спіралі озброєнь. Нехай буде обрана дорога діалогу та миру! Молімося”

    Понтифік закликав вірян молитися щодня впродовж травня щодо припинення війни в Україні.

    Водночас у своїй проповіді Франциск оминув увагою, через кого розпочалася війна в Україні, та не звернувся прямо до росіян, російської влади чи католиків, що мешкають у РФ.

    Італійські журналісти напередодні, зі своїх джерел у Ватикані, повідомляли, що Папа Франциск тричі звертався з проханням до російської влади дозволити евакуацію цивільного населення, принаймні жінок і дітей, з Маріуполя на кораблях під прапором Святого Престолу. Але росіяни тричі відмовили Ватикану під різними приводами.

    Найсвіжіше

    Популярне