П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    YouTube видалив інтерв’ю з настоятелем храму «УПЦ» МП у Севастополі, який виправдовував війну РФ проти України

    Американський відеохостинг YouTube видалив інтерв’ю з благочинним Севастопольського округу Української православної церкви Московського патріархату, протоєреєм, настоятелем Свято-Володимирського собору в Херсонесі Сергієм Халютою через «ворожі висловлювання», передає «Крим. Реалії»

    «Це відео вилучено через порушення політики YouTube щодо ворожих висловлювань. Перегляньте правила вашої країни щодо ворожих висловлювань», – йдеться у повідомленні YouTube на сторінці, де раніше було завантажено відео інтерв’ю.

    Так виглядають сторінки інтерв’ю зі священиком УПЦ (МП) на YouTube
    Так виглядають сторінки інтерв’ю зі священиком УПЦ (МП) на YouTube

    У цьому інтерв’ю священник УПЦ (МП) стверджував, що «наш російський воїн – це Християнство, наш воїн, який, захищаючи собою дитину, гине – ось воно в чому Християнство полягає».

    Протоєрей Сергій Халюта повідомив, що священники УПЦ (МП) у Севастополі відвідують у госпіталях поранених російських військових, «втішаючи їх, здійснюючи обряди». Також він заявив про «гуманітарну допомогу» окупованим російськими військовими частинам Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

    «Практично в кожній (російській – ред.) частині, у кожному з’єднанні, у кожній великій бригаді (армії РФ – ред.) є священнослужитель, який не залишає своє військове формування. На жаль, є священнослужителі, які зазнали поранень або загинули внаслідок спецоперації (так влада РФ називає війну проти України – ред.)», – зазначив священник УПЦ (МП).

    Священники УПЦ (МП) в анексованих Росією Криму та Севастополі неодноразово заявляли про підтримку російських військових, які беруть участь у війні Росії проти України.

    Раніше повідомлялося, що священники УПЦ МП у Севастополі «підкріплюють бойовий дух і підтримують правильну мотивацію» російських військових.

    Пізніше у Севастополі протоієрей УПЦ (МП) Сергій Полівцев відвідав у військово-морському клінічному шпиталі поранених російських військових.

    На Великдень на сайтах Севастопольського благочиння та Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП опублікували послання голови «Української православної церкви» Московського патріархату митрополита Онуфрія, проте видалили з нього частину тексту.

    6 березня предстоятель РПЦ патріарх Кіріл, коментуючи воєнні дії Росії намагався виправдати війну. Предстоятель УПЦ МП Онуфрій продовжує називати “Гаспадіном нашим” Гундяєва, який благословив звірства окупантів.  

    Раніше предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній запропонував заборонити ідеологію «русского міра», яку він порівняв із ідеологією нацизму. Також за його словами кіріл гундяєв вже зробив свій вибір на користь антихриста. Митрополит Епіфаній впевнений, що окупанти чинять геноцид проти українців, вони продовжують злочини Сталіна.

    Найсвіжіше

    Популярне