Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Секретар єпархії РПЦвУ на Буковині оголосив «війну» журналісту місцевого ЗМІ

    Секретар РПЦ-шної єпархії на Буковині Микита Сторожук погрожує війною журналісту “БукІнфо” Сергію Зарайському.

    Про це йдеться на сайті видання “БукІнфо“.

    “В той час, коли істинно православні християни, а особливо святі отці готуються до чи не найбільшого християнського свята – таїнства Воскресіння Христового, у секретаря буковинської єпархії московської церкви інше в голові – телефонувати керівнику порталу БукІнфо, тобто мені, і наполегливо переконувати в особистій зустрічі. Розмова відбулася приблизно півгодини тому. Я запитав, його чому він переймається не божими справами у цей час, а шукає контакту з журналістом?”, – пише главред БукІнфо Сергій Зарайський.

    Далі такий телефонний діалог:

    Микита (вп’яте): – То ми можемо зустрітися?! У мене є інформація для вас і про голову нашої адміністрації.

    Редактор БукІнфо: – Який сенс? У мене немає бажання зустрічатися з представником ворожої церкви в Україні. А про голову Чернівецької ОВА я знаю не менше вашого. Мені не потрібно від вас нічого.

    – А ви знаєте що про вас кажуть люди?

    – Знаю. Я не можу всім подобатися. Тим більше у мене така професія, що журналістські матеріали комусь подобаються, а комусь ні. Це нормально.

    – Ви ще всього не знаєте.

    – Всього я не можу знати. Якось це переживу.

    – А де ваша редакція розташована?

    – А для чого вам? Щоб прийти і харкнути, як ви це зробили у редакції “Молодого буковинця”? ))

    – То ви мені оголошуєте війну?

    – Звідки ви це взяли? Чому ви, нібито ж священик, так маніпулюєте? Я вам сказав, що у мене немає жодного бажання зустрічатися з представником ворожої до української держави церкви. От коли ви одумаєтеся, покаєтеся і станете священиком Православної церкви України, тоді, можливо і зустрінемося. Я особисто вас не знаю. Може ви й нормальна людина. Бог же все бачить і судить по ділах їхніх.

    – Ну тоді знайте, що я оголошую вам війну…

    Знаєте, цей діалог ще раз переконав мене в тому, що так звана РПЦвУ – наскрізь ворожа структура. А погрози від московського попа – це, звичайно, робить мені честі. Але хто знає, що у нього в голові та його фанатиків. Тому офіційно прошу Службу безпеки України рахувати ці погрози, як пряме перешкоджання моїй професійній діяльності, тим більше у воєнний час і прошу повідомити редацію БукІнфо про прийняті міри.

    Найсвіжіше

    Популярне