Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна зверталась до Ватикану, щоб врятувати людей із Маріуполя, – президент Зеленський

    Українська сторона зверталася з проханням до Святого Престолу, щоб папа Римський спробував розблокувати гуманітарні коридори до Маріуполя.

    Про це президент Володимир Зеленський розповів на пресконференції, повідомляє сайт ОП.

    «Я дуже хотів, щоб він приїхав із самого початку, щоб він підтримав наших людей на сході держави. Я хотів, щоб він спробував розблокувати гуманітарні коридори до Маріуполя… Рано говорити, але ми очікуємо на нього. Очікуємо, тому що в нього є місія – місія від Бога. Йому довіряє велика кількість людей, я думаю, що це важливо», – зазначив Президент.

    Глава держави акцентував, що Україна вдячна Ватикану й особисто Папі Франциску за підтримку – під час виступів із молитвами на різних заходах він підтримує Україну та засуджує російську агресію.

    Володимир Зеленський також пригадав особисту зустріч з папою Франциском під час аудієнції у Ватикані, на якій вони обговорювали історію українського військового Віталія Марківа.

    «І він допомагав як міг. І ми повернули нашого військового. Тому що треба боротися за кожну людину. Принаймні це мої правила життя», – резюмував президент України.

    Нагадаємо президент Зеленський прокоментував плани рф прорубати коридор до Молдови. Також у Росії спалахнула пожежа в інституті Міноборони.

    Найсвіжіше

    Популярне