П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Монах у Макарівській ОТГ співпрацював із окупантами: надавав житло та харчі, освячував техніку

    Мешканцю найзруйнованішого військовими РФ села Макарівської ОТГ повідомлено про підозру у співпраці з ворогом. Чоловік представлявся монахом і здійснював освячення ворожої техніки та проводив обряди хрещення військових РФ.

    Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

    За даними слідства, мешканець села Андріївка Макарівської ОТГ, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх, під час окупації села військовими РФ, співпрацював із загарбниками.

    Підозрюваний надав окупантам житло та забезпечував їх продуктами харчування. Також він повідомляв ворогу про місце проживання забезпечених громадян, будинки яких військові країни-агресора потім грабували.

    «Російські військові, яким він допомагав, розбили село Андріївка вщент – воно зазнало найбільших руйнувань під час військової агресії РФ серед населених пунктів Макарівської ОТГ. Знищено понад 60 % інфраструктури села», – зазначили в Генпрокуратурі.

    В офісі Генпрокурора не повідомляють якої саме конфесії був монах, але можна припустити, що це служитель Московського патріархату.

    Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою. За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину у колабораційній діяльності (ч. 4, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Бучанським РВ ГУ СБУ у м Києві та Київській області.

    Найсвіжіше

    Популярне