П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін відзначив російських ґвалтівників українок в Бучі

    Указом російського нацлідера владіміра путіна 64-ї бригаді всієї Росії присвоєно звання «гвардійської». Цей підрозділ російських окупантів має безпосереднє відношення до звірств у Бучі.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на sprotyv.info

    В указі йдеться про «масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність» військовослужбовців рф, які «захищали батьківщину та державні інтереси», тобто, як відомо тепер, катували та вбивали мирних українців, ґвалтували українок та грабували чуже майно.

    Як зазначив в інтерв’ю німецькому виданню Spiegel, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов саме 64-а окрема мотострілецька бригада вчиняла криваві злочини на Київщині.

    «Найбільше злочинів [у Бучі], безсумнівно, вчинили підрозділи 64 ОМСБр. Більшість цієї бригади складається із неросійських національностей. Проте командири були росіянами за національністю і також брали участь у злочинах. Брав участь навіть заступник командира бригади», – заявив Буданов.

    Як повідомив мер Бучі Анатолій Федорук, у 85% убитих у Бучі, чиї тіла вже витягнуті з братських могил, є кульові поранення, що вказують на умисне вбивство, а не випадкову загибель.

    Найсвіжіше

    Популярне