П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ: “Сьогодні українська жінка – героїня цієї війни”

    «Вона із зброєю в руках поряд із нашими героями-мужчинами віддає життя за Батьківщину. Вона героїчно змагається на фронті гуманітарної допомоги. Це героїня, берегиня життя людини під час війни в Україні, берегиня сімейного затишку і вогнища. Це та мати-хранителька, яка зберігає своїх дітей, коли вони є в дорозі як біженці чи змушені покидати свою Батьківщину».Про це сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 52-й день війни росії проти України.

    “Ми чули різні записи розмов окупантів, у яких дружина російського солдата заохочує його ґвалтувати українських жінок, щоб йому було приємніше… Ми бачимо, як легкодушно російські жінки очікують грошей за своїх загиблих чи поранених чоловіків”, – зазначив першоєрарх.

    Тому цьому воєнному посланні акцентував увагу на дев’ятій Божій заповіді, яка каже: “Не пожадай жінки ближнього твого”. За словами архиєрея, ця Божа Заповідь захищає гідність людської особи, яка створена на Його образ і подобу. Ця заповідь нам каже, що людина ніколи не може бути зведена до рівня речі, до простого предмету пожадання.

    “Цей Божий закон, це Боже слово, – вважає Глава УГКЦ, – особливо захищає гідність жінки. Адже жінка не є власністю чоловіка. Жінка ніколи не може бути предметом пожадання, комерції чи, ще гірше, приниження. Людська особа ніколи не може бути інструментом для якоїсь третьої цілі, не може бути чимось, що можна так легко пожертвувати для досягнення якоїсь політичної, економічної чи споживацької мети”.

    “Як важливо нам сьогодні захищати гідність людини і гідність жінки!” – наголосив Предстоятель. За його словами, під час війни ми бачимо, як ворог найбільше намагається знущатися із жінки.

    “Ми сьогодні молимося за українських жінок і хочемо виявити їм нашу шану, щоб Божий закон і далі стояв на боці життя України, нашої Матері, нашої Неньки”, – резюмував Глава УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне