Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Весь світ повинен засудити Кіріла за благословення вбивати українців, – митрополит Епіфаній

    За словами предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, питання суду над діями патріарха Кіріла повинно постати, бо він порушує канонічний порядок, який існує в православній церкві, у Вселенському православ’ї.

    Про це він розповів у інтерв’ю LB.

    “Він (Кіріл, – ред.) подібно до Путіна-вбивці, який вдерся на територію Української держави, подібним чином, тільки духовно, робить те саме стосовно Александрійського патріархату. Якщо православний світ не засудить цього, він буде і надалі продовжувати чинити агресію”, – сказав митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ впевнений, що весь світ повинен засудити дії московського патріарха в Україні, засудити його благословення на знищення українців.

    “Подібно до того, як зараз світ засуджує дії Путіна в Україні, так і весь православний світ повинен засудити дії Кирила в Україні, засудити його благословення на знищення нашої української нації”, – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, секретар РНБО  Олексій Данілов прокоментував можливу заборону Московського патріархату: “Після такої війни мати якесь відношення до Московії — це взагалі нонсенс” Також Закон про заборону УПЦ МП  підтримує абсолютна більшість українців.

    Раніше релігійний експерт Олександр Єфременко зауважував, що із патріархом Варфоломієм, який надав Томос УПЦ МП розірвала єднання, а з Крілом, який благословив вбивати — ні.

    Найсвіжіше

    Популярне