П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ЗМІ дізналися, що нині відбувається в Києво-Печерській лаврі та які там настрої (відео)

    У Києво-Печерській лаврі починають поступово говорити про можливий вихід з-під підпорядкування Росії. Сьогодні на території святині чергує поліція і розміщуються біженці.

    Про це йдеться в сюжеті ТСН.

    Священнослужителі неохоче спілкуються з журналістами. Після кількох спроб поговорити до співробітників ЗМІ підійшов чоловік у рясі й зробив чи не сенсаційне зізнання.

    “Про вихід з Московського патріархату вже заявили багато священників. Але я ще раз скажу, що це ще не відбулося. І невідомо, як буде. “Путін головного мозку” в багатьох”, – сказав він.

    У лаврі вже відкрито вимагають проведення Собору для обговорення цих питань, проте процес гальмують кілька архієпископів.

    Після розмови з ним журналісти планували поговорити з одіозним митрополитом Павлом. Але там кажуть, що митрополит вже все сказав по темі у своєму відеоблозі. У шестихвилинному ролику Павло говорить про “страждання церкви”, а війну називає “подією”. При цьому зізнається в молитвах за Україну і ЗСУ.

    “Головне ми робимо кожен день – це цілодобово молитва за нашу владу, за наше військо, за наш народ і за нашу українську землю”, – йдеться в ролику.

    Найсвіжіше

    Популярне