Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    З Варфоломієм, який надав Томос – УПЦ МП розірвала єднання, а з Крілом, який благословив вбивати – ні

    Релігійний експерт Олександр Єфременко звернув увагу на пріорітети УПЦ МП. Для них більшим ворогом є патріарха Варфоломій, який дав Томос про автокефалію Українській Церкві, ніж патріарх Московський Кіріл, який зараз благословляє вбивати українців і бомбити українські міста. З Вселенським патріархом вони розірвали євхаристійне єднання, через Томос, назвавши єретиком, а з патріархом Кірілом, який благословляє вбивати – досі згадується предстоятелем УПЦ МП Онуфрієм (Березовським).

    “Куди ж поділась їх така завзятість відстоювати правду? Коли раніше вони навипередки один поперед одним кричали звідусіль про “ганєніє от власті”, тощо. Чомусь тоді вони не обмежувались лише офіційною позицією Блаженнійшого. Чи не святою справою і обов’язком було облаяти патріарха Варфоломія І, якого називали єретиком, служителем сатани, лише за те що він дарував Томос про автокефалію, що є вповні законно і канонічно. Але за це з ним було повністю розірвано молитовне спілкування. Тепер же, коли московський патріарх благословляє убивати свою ж “паству і бомбити свої ж храми” в Україні, що не лише протизаконно і антиканонічно, але навіть суперечить загальнолюдським принципам моралі і християнським цінностям, ніхто не називає його єретиком, а навпаки і далі іменують «вєлікім гаспадіном»!”, – підкреслив Єфременко.

    “Як це все можна назвати? Ніяк інакше, як церковний мазохізм! Хто може відповісти, що відбувається в головах таких служителів? І взагалі кому вони служать? Коли за їх словами “Томос – це гріх”, Вселенський Патріарх, який вболіває за Україну, – “служитель сатани”. А у той час, вбивство мирних громадян – це норма, благословляти вбивства – цілком закономірна річ, а все це разом взяте беззаконня називається – “каноніческім устроєм православія”!”, – додав релігійний експерт.

    Він зауважив, що вся ця «вєрность вигаданим канонам», яку декларують в УПЦ МП, нагадує фарисеїв, які розіп’яли Христа. “Як ті кричали: “у нас є закон, і за законом нашим Він повинен вмерти”, так і ці кричать: “у нас є канон”, яким вони здатні виправдати будь-які злочини”.

    Усе це новітнє фарисейство і є причиною того, що громади йдуть із цієї релігійної організації. Народ прозрів, і його вже не зможеш залякати новими страшилками про “грєх раскола”. У даному випадку парафія стає розумнішою за пастирів і офіційних рупорів. Такі ж дописи і заяви, це лише черговий привід для розпалення релігійної ворожнечі, яку російські окупанти можуть використати у своїх злочинних цілях. Сподіваюсь, що колись прозріння прийде і на самих пастирів рпцвУ, і вони вже нарешті розірвуть ці московські пута “духовнаго єдінства”…”, – підсумував релігійний експерт.

    Найсвіжіше

    Популярне