Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріархат не втрачає надії, що Росії вдасться захопити Київ, – релігієзнавець

    Звіти Московського патріархату щодо України мали вплив на рішення щодо агресії Росії проти України. Проте росіяни самі потрапили у пастку.

    Про це в ефірі 24 каналу розповів релігієзнавець, пресофіцер 112 бригади ТрО Києва Андрій Ковальов.

    За його словами, у Московському патріархаті звітували своїм спонсорам у Росії, що у них 12 тисяч парафій в Україні, мовляв, всі тут “люблять патріарха Кіріла і Путіна”.

    Путін сам собі стрельнув у ногу

    Вони звітували й про те, мовляв, російські війська будуть зустрічати з квітами, всі вийдуть на підтримку, сказав Ковальов.

    “Думаю, зокрема роблячи висновки з цих “переможних” реляцій Московського патріархату, й ухвалювали рішення про російську агресію проти України. Фактично Путін потрапив у пастку, сам собі стрельнув у ногу, тому що підтримки ми не бачимо”, – зазначив релігієзнавець.

    Андрій Ковальов розповів, що Московський патріархат у 1992 фактично розколов Українську православну церкву, тому що Москва тоді розуміла – ПЦУ має виняткове значення. Якщо Православна церква України буде єдиною і сильною, то це буде загрозою для Росії.

    “Зараз, традиційно для себе, Московський патріархат зачаївся і вичікує. Вони не втрачають надії на те, що Росії вдасться захопити Київ”, – зауважив Андрій Ковальов.

    Найсвіжіше

    Популярне