П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині громади УПЦ МП вимагають зі свого керівництва вийти зі складу РПЦ

    На Тернопільщині громади УПЦ МП вимагають від очільника УПЦ МП Онуфрія скликати Помісний собор і вийти із складу Московського патріархату.

    Відповідний документ опублікував сайт 0352.ua

    Звернення вже опублікували парафіяни сіл Мирове та Кордишів Кременецького району. Підписи також збирають у Брикові, Онишківцях та інших селах.

    Митрополиту Тернопільському та Кременецькому української православної церкви Сергію. Ми, парафіяни української православної церкви села Кордишів та Мирове
    Кременецького району, засуджуємо нелюдську агресію російської Федерації проти народу України. Знищено житлові квартали міст, зруйновано інфраструктуру, за останні тижні російські війська знищили понад десять храмів нашої церкви в Україні, ще десятки пошкоджені. Неймовірні людські жертви говорять про безбожну
    позицію російської Федерації. За Вашим розпорядженням владико, ми із 3 березня вже не поминаємо за Богослужінням Патріарха Кирила, який благословив військових на війну проти України. На сьогодні вважаємо неможливим залишатись у складі московського патріархату та просимо Вас звернутися до предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія з проханням ініціювати скликання Помісного собору, де й розглянути вихід із складу московського патріархату“, – йдеться у зверненні до митрополита “Тернопільського” УПЦ МП Сергія.

    Кілька тижнів тому митрополит “УПЦ МП” в Тернополі Сергій відмовився від ордена, який йому раніше вручив Путін.

    Найсвіжіше

    Популярне