П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ЗСУ взяли в полон сербську “монахиню” і снайперку бойовиків із ОРДЛО із позивним «Багіра»

    Збройні сили України взяли в полон відому на Донбасі снайпера-сепаратистку з позивним «Багіра», яка роками вбивала українських військових і страчувала полонених. Про це повідомляє Армія INFORM у Facebook.

    «Багіра» — вона ж Ірина Старікова — розстрілювала українських полонених у 2014 році. За словами одного з волонтерів, на її руках кров не менше чотирьох десятків людей, серед яких є мирні жителі», — сказано в повідомленні.

    За словами волонтера Влада Іванова, поранена «Багіра» перебуває в полоні ЗСУ, їй надали медичну допомогу. За інформацією українських розвідслужб, снайперка з 2014 року служить у складі підрозділів «народної міліції ДНР». Про це повідомляє сайт “Волинські новини”.

    За словами волонтера, снайперка погодилася співпрацювати зі слідством. Вона стверджує, що її покинули на полі бою.

    «Кинули. Знаючи, що я поранена, і маючи можливість забрати мене, просто вирішили злити, сподіваючись, що помру», – пояснила вона.

    «Багіра» – це громадянка Сербії Данієла Лазович.

    Вона встигла бути успішною гандболісткою в регіональній лізі. Коли стала повнолітньою, вона певний час захоплювалася ісламом Згодом вона опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Ґолубац на Дунаї. Там вона стала «сестрою Ксенією», потім її призначили ігуменею.

    «Мати Ксенія» часто залишала монастир і в цивільному вбранні їхала до Белграда або до Косова. У декого ці поїздки почали викликати підозри. За справу взялася поліція й встановила, що молода ігуменя була наркодилером. Монахиню засудили, однак, скільки саме вона провела за ґратами, не уточнюють. Після звільнення Данієла розірвала контакти з батьками й друзями, а в листопаді 2014-го поїхала в Україну та приєдналася до лав проросійської організації «Оплот».

    Найсвіжіше

    Популярне