Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Черкащені до ПЦУ перейшла ще одна парафія УПЦ МП

    Дві парафії за день на Черкащині перейшли до Православної Церкви України.

    25 березня до ПЦУ приєдналась парафія УПЦ МП в селі Сигнаївка Шполянського району Черкаської області, повідомляє священник ПЦУ Роман Саломатін.

    Нагадаємо, того ж дня Терешківська громада УПЦ МП на Черкащині перейшла до ПЦУ. Раніше релігійна громада в селі Криві Коліна Звенигородського району Черкаської області вийшла з-під порядкування православної церкви московського патріархату.

    Парафія УПЦ МП в селі Сигнаївка, що перейшла в ПЦУ

    В російській церкві застосовують залякування до священників які покидають структуру московського патріархату. Зокрема УПЦ МП на Черкащині розправилась над священником-настоятелем парафії в селі Деньги, який покинув їх структуру і приєднався до ПЦУ. Пізніше священник розповів що коли сповістив про своє рішення черкаській московській єпархії, отримали геть ганебне питання. “А що ви будете робити, коли прийдуть російські військові. Так що ви чекаєте, чи ви боїтесь чого, я за Христа не боюся постраждати, але не за кирила. Я зараз задаю собі питання, а він віруюча людина, чи він поклав на віса своє благолєпіє, своє становище, і воно переживало заповіді Божі, мені такий патріарх не потрібен”, – наголосив отець Роман.

    Релігієзнавець Юрій Чорноморець пропонує ув’язнити єрархів УПЦ МП на 10 років до тюрми через колабораціонізм, зокрема підтримку діяльності ресурсів “СПЖ” та його аналогів.

    Найсвіжіше

    Популярне