Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    ДП «Антонов» пропонує створити Міжнародний фонд відродження Ан-225 «Мрія», який знищили російські війська

    Державне підприємство «Антонов» пропонує міжнародній авіаспільноті та усім небайдужим заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 «Мрія», який російсько-окупаційні сили знищили у Гостомелі.

    Про це повідомили у пресслужбі авіабудівного концерну.

    Підприємство заявляє, що для відродження легендарного українського літака є конструкторська та науково-технічна документація, велике бажання та натхнення колективу, але обмаль коштів.

    «Попри тяжкі часи, колектив ДП “Антонов” із рішучістю вважає за необхідне не допустити повної безповоротної втрати легендарного літака як одного із символів сучасності та розпочати роботи з відродження флагмана транспортної авіації Ан-225 “Мрія”», ㅡ зазначають у ДП.

    Підприємство звертається по фінансову підтримку проєкту відродження «Мрії»: до влади країн світу, світових фірм з авіаційного виробництва літаків та їх агрегатів, іноземних фірм-партнерів, які брали участь у створенні літаків, іншої продукції марки «АН» і були постачальниками своїх виробів при серійному виробництві літаків «Антонова», шанувальників авіації та всіх небайдужий.

    «Літак Ан-225 “Мрія” є гордістю й унікальною перлиною не тільки ДП “Антонов”, України, а й усього світового авіаційного суспільства», ㅡ йдеться у повідомленні.

    27 лютого стало відомо, що у результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом згорів найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія». За підрахунками «Укроборонпрому», його відновлення коштуватиме понад 3 мільярди доларів.

    Найсвіжіше

    Популярне