П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вулицями Єрусалима пройшла Хресна Дорога в намірі миру в Україні та світі

    22 березня 2022 р. учасники богослужіння пройшли вуличками Віа Долороса в Старому Єрусалимі. Молитва була організована за ініціативою арабськомовної парафії Пресвятого Спасителя — розповіла Vatican News с. Міріам Михаляк зі згромадження Учениць Божественного Вчителя, яка працює в Кустодії Святої Землі.

    Про це повідомляє CREDO.

    «До участі в Хресній Дорозі були запрошені також представники інших конфесій. Насамперед можна була присутня Грецька Православна Церква. Також серед учасників можна було помітити російських журналістів, які висвітлювали та записували весь хід цієї Хресної дороги. Роздуми стоянь зачитувалися арабською та англійською. Як зазвичай в Єрусалимі, в цій події взяло участь багато черниць із різних згромаджень, які служать у різних середовищах. Беручи участь у цій Хресній Дорозі, ми також єдналися в молитві, до якої закликав Папа Франциск — молитві усієї Церкви за мир в Україні», — сказала с. Міріам.

    Нагадаємо, що 21 березня 2022 р. з ініціативи Міжрелігійного центру сталого розвитку та Міжрелігійного інституту «Еліях» перед собором Російської Православної Церкви в Єрусалимі відбулося міжнародне, міжрелігійне, міжцерковне моління за мир і перемогу України в цій війні.

    Серед учасників були представники Латинського патріархату РКЦ, Англіканської, Мельхітської та інших греко-католицьких Церков, юдаїзму та ісламу.

    Найсвіжіше

    Популярне