Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Пошкодження рашистами собору УПЦ МП на Луганщині розслідує прокуратура

    За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

    У Луганській обласній прокуратурі наголошують, що за даними слідства, 13 березня 2022 року окупаційні війська РФ та НЗФ «ЛНР» здійснили артилерійський обстріл по цивільній інфраструктурі м. Сєвєродонецьк. Внаслідок цього було пошкоджено Христо–Різдвяний кафедральний собор Управління Сєвєродонецької єпархії Української Православної Церкви. У ході обстрілу знищено прилеглу територію, пошкоджено стіни храму, а також вибито значну кількість вікон у споруді, призначеної для здійснення богослужінь та релігійних обрядів.

    Пошкодження рашистами собору УПЦ МП на Луганщині розслідує прокуратура - фото 1

    Такі дії суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 53 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, що регламентує захист культурних цінностей і місць відправлення культів.

    Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

    Наразі правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.

    Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

    Найсвіжіше

    Популярне