Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Хустська єпархія УПЦ МП не підтримує своїх священників і вірян, які хочуть автокефалії і розриву з Кірілом

    Прагнення до розірвання зв’язків із кровавим патріархом Кірілом і його церквою йдуть із низу – від вірян УПЦ московського патріархату і священників. На єпархіальному (вищому) рівні УПЦ МП ігнорує прагнення священників цілковито порвати зв’язки з окупантами.

    Про це свідчить нове звернення священників Ясінянського благочиння УПЦ МП (Закарпатська область) до своєї Хустської єпархії УПЦ МП з проханням скликання собору та проголошення автокефалії. Прохання опублікував священник УПЦ МП Віктор Палош у Фейсбуці.

    Священники Ясіняньского благочиння УПЦ МП засудили агресію рф і просять свого архієрея митрополита УПЦ МП Марка (Петровція) звернутись до керівництва росії для термінового припинення війни.

    Вони також підкреслили, що не поминали патріарха Кіріла (гундяєва) та ніколи не будуть його поминати. Також вони просять митрополита Марка, щоб той клопотав перед керівництвом УПЦ МП для отримання автокефалії.

    Тепер священники УПЦ МП отримують погрози та їх змушують видалити з соціальних мереж будь-які звернення чи заклики про автокефалію та засудження агресії рф проти України.

    Натомість митрополит “Хустський і Виноградівський” Марк (Петровцій) не тільки не засудив агресію РФ і не припинив згадувати Кіріла, але і відмовився підписувати прохання про закриття неба над Україною. Він продовжує ігнорувати всі заклики вірян і священників УПЦ МП про автокефалію і засудження російських окупантів.

    Варто зазначити, що сусідня “Мукачівська єпархія” УПЦ МП припинила згадувати Кіріла за богослужіннями ще 1 березня.

    Звернення священників УПЦ МП до митрополита Марка (Петровцій).

    Найсвіжіше

    Популярне