П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Протягом місяця Україна зазнала понад 3 тисяч DDoS-атак — Держспецзв’язку

    Від початку повномасштабного російського вторгнення кількість кібератак на критичну інформаційну інфраструктуру України не знижується. Тоді як російські ракети атакують фізичну інфраструктуру зв’язку та мовлення, російські хакери атакують інформаційну інфраструктуру.

    Про це розповів під час брифінгу заступник Голови Держспецзв’язку з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Віктор Жора.

    Найпопулярнішими видами атак залишаються фішингові розсилки, розповсюдження шкідливого програмного забезпечення та DDoS-атаки.

    Зокрема, 15 березня в Україні було виявлене нове зловмисне програмне забезпечення – вірус-вейпер CaddyWiper.

    Інтенсивність DDoS-атак на критичну інформаційну інфраструктуру країни не знижується від 15 лютого. За цей час уже було здійснено понад 3000 таких атак. Рекордом стали 275 DDoS-атак на день. Найпотужніші у своєму піку перевищували 100 Gbps.

    «Хакери насамперед атакують фінансову, державну та телекомунікаційну інфраструктуру. Попри це, всі сервіси працюють і доступні для користувачів. Провайдери і оператори справляються з кібератаками на свої мережі. Більшість проблем у роботі мереж пов’язана з фізичними пошкодженнями, які також вдається швидко усувати», – зазначив Віктор Жора.

    Також він нагадав, що днями мобільні оператори спільно з Держспецзв’язку, Мінцифри, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку, запустили національний роумінг. Завдяки цьому українці можуть залишатись на зв’язку, навіть якщо мережа їхніх операторів тимчасово не працює через бойові дії або пошкодження.

    Найсвіжіше

    Популярне