Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Нас не потрібно визволяти, забирайтеся додому! – звернення представників різних релігій та конфесій Одеси

    Представники  ПЦУ, УГКЦ, УПЦ МП,єврейської та мусульманської громад Одеси просять Бога, щоби у місті та Україні запанував мир.

    Відеозвернення розміщено на офіційному сайті міста Одеси.

    Отець Теодор Оробець, секретар Одеської єпархії Православної Церкви України:

    Вільним не потрібне звільнення і визволення. Одеса – вільнолюбиве місто, як і вся Україна, яка живе у мирі з усіма сусідами. Церкви і конфесії, які є в Україні, зокрема в Одесі, багато років проявляють свою любов і дотримуються християнського вчення любити, поважати один одного і допомагати один одному. Русский мир, який несе Росія, – це не мир, це зло, яке руйнує наші міста, села, вбиває наших людей. Ми молимо Бога, щоб ця війна закінчилася, щоб вона не дійшла до Одеси, до сьогодні мирної. Ми просимо Бога, щоб він зупинив усіх, хто має думку продовжувати цю війну. Молимо Бога, щоб в Україні запанував мир.

    Авраам Вольф, головний рабин Одеси та півдня України:

    Єврейська громада міста Одеси є прикладом для багатьох єврейських громад по всьому світу. Я часто зустрічаюся зі своїми колегами рабинами. І всі вони заздрять, наскільки вільно мешкає громада Одеси. Я пишаюся, що живу в такому місті, де можу розмовляти російською мовою, і мене всі розуміють і допомагають. Це найлояльніші міста та країни для будь-якої національності, де можна вільно працювати, розвиватися. Я молюся Всевишньому, щоб послав мир на нашу землю, щоб ми жили спокійно та мирно.

    Отець Олександр Смеречинский, директор Морського Апостоляту УГКЦ, головний капелан Військово-Морських Сил в Одесі:

    Місто Одеса – це велика родина. У цій родині ми різні, але ми єдині. Ми цінуємо все те, що робить нас родиною. Ми не потребуємо, щоб нас від чогось визволяли. Ми потребуємо лише, щоб нас залишили в спокої і дали нам, дивлячись у майбутнє, розвивати нашу багатоконфесійну, багатонаціональну, але єдину родину, частину української землі, Української держави. Не треба нас визволяти. Забирайтеся додому.

    Аскар Олегович Джасимов, заступник імама:

    Дорогі одесити! Ми – мусульмани України – бажаємо, щоб у нашому сонячному місті ніколи жодна волосина не впала з голови жодної людини. Наші молитви, наші прохання у Творця всього, щоб він зберіг нашу країну – улюблену Україну, бо ми тут виросли. Наша країна нас годувала, одягала, навчала. Усі мусульмани України просять у Бога, щоб він зберіг нашу країну у мирі. Усі ми об’єдналися у боротьбі зі злом, а у зла немає національності. Слава Україні! Героям слава!

    Протоєрей Павло Полещук, благочинний храмів першого Одеського округу УПЦ МП:

    У місті Одесі та Одеській області завжди мирно уживалися всі нації та народності. Тут завжди був мир серед безлічі конфесій. У нас іноді різні доктрини, але прагнення миру, жити добросусідськи і чесно завжди було в Одесі. І сьогодні наші молитви за те, щоб місто Одеса було збережено і тут непорушно зберігся мир, який дорогий для кожного з нас. У 1855 була схожа ситуація, коли до міста підійшов ворожий флот. І Одеса об’єдналася у молитві до Бога за мир. І місто було збережено. Сьогодні біля Касперівської ікони Божої Матері з благословення митрополита Агафангела цілодобово звершується молитва. Мета цієї молитви – щоб мир зберігся в Одесі і місто було ціле і неушкоджене.

    Найсвіжіше

    Популярне