П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Головний муфтій України: “Я не вважаю духовними лідерами людей, що благословили вбивство жінок і дітей”

    Головний муфтій України Саїд Ісмагілов прокоментував фейкову інформацію роспропаганди про підтримку мусульманськими муфтіями війни проти України. Він також засудив мусульманських лідерів у росії, що підтримали війну проти України.

    “Сьогодні знову в росії чомусь підняли питання про підтримку російськими муфтіями війни проти України. Зокрема це написали на різних Телеграм-каналах. Я думав вони вигадали щось нове, але ні – посилання на статтю від 2 березня, і нічого нового. Всі ті самі дійові особи, все той самий одобрямс дій Путіна.  Тож відповім ще раз:
    Я не вважаю духовними лідерами людей, що благословили і підтримали вбивство жінок, дітей і будь-кого на нашій українській землі. Вони навіки зганьбили себе підтримкою відвертої несправедливості, гріха і насильства. Вони знають, як десятки авторитетних мусульманських шейхів і муфтієв від Європи до аль-Азгару засудили російську агресію і вбивство українців. Вони не можуть цього не знати. Тому вибір російських діячів абсолютно свідомий, вони свідомо стали на бік злочину і є посібниками того, що відбувається”, – зазначив муфтій у Фейсбуці.

    “В Священному Корані сказано: «І чому б вам не боротися на шляху Аллага заради слабких чоловіків, жінок і дітей, які говорять: «Господи наш! Виведи нас із цього міста, жителі якого є несправедливими. Даруй нам від Себе покровителя, даруй нам від Себе помічника!» (Коран 4:75). Читаючі цей аят вспливають у пам‘яті Мариуполь, Харків, Волноваха, Суми, Чернигів, Буча, Ірпінь, Київ та інші міста і села України.
    В цьому аяті Всевишній Аллаг закликає віруючих ставати на захист пригноблених, і дозволяє віруючим з усього світу битись захищаючи жертв агресії. А російські так звані «духовні лідери» навпаки стали на бік агресора і вбивці, і їх віра дозволила їм не просто трусливо промовчати, а навіть схвалити цей геноцид українського народу, в тому числі і нас – мусульман України, що стали на захист нашої Батьківщини. Розуміючи, що це їх свідома позиція – нам нема до чого закликати цих муфтієв, вони зробили свій вибір, і самі будуть за нього відповідати перед Всевишнім Аллагом. Я проінформував їх, що вони роблять зульм (гріх і несправедливість). А коли в мене питають, як ми будемо відновлювати духовні зв’язки з мусульманськими лідерами росії, я відповідаю – ніяк, нам не потрібні зв’язки з їх так званою “духовністю”. Між нами лягли кров і смерті загиблих українців, а мусульмани відрізняються принциповістю, мені моя українська гідність не дозволять протягнути їм руку”, – підсумував муфтій Саід Ісмагілов.

    Найсвіжіше

    Популярне