Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Житомирській та Київській єпархіях “УПЦ МП” від обстрілів окупантів постраждали ще два храми

    У Житомирській та Київській єпархіях “УПЦ Московського патріархату” (РПЦ в Україні) від обстрілів окупантів постраждали ще два храми у місті Малин та селі Мостище.

    Про це повідомляє сайт УПЦ МП.

    При чому в УПЦ МП не зазначають, що злочинні обстріли храмів вели російські окупанти. Натомість на їх сайті є таке формулювання: “у результаті військових дій від обстрілів постраждали Покровський храм у місті Малин та церква на честь пророка Іллі та Апостола Андрія Первозванного в селі Мостище“. 

    6 березня 2022 року у місті Малині на Житомирщині під час обстрілів окупантів снаряд розірвався поряд зі Покровською церквою у самому центрі міста.  “У храмі вибито вікна, пошкоджено стіни та прилеглу територію. На щастя, ніхто не постраждав”, – зазначили в УПЦ МП.

    10 березня у результаті обстрілу окупантів зруйновано храм на честь пророка Іллі та Апостола Андрія Первозванного в селі Мостище Бучанського благочиння Київської єпархії.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що окупанти зруйнували ще три храми. Також речник ПЦУ прокоментував логіку окупантів: “Росія руйнує православні храми, щоб «захистити Донбас» від геїв-нацистів”.

    Храми Московського патріархату (зруйнований) та Російської закордонної церкви (пошкоджений) в м. Малин Житомирської обл.

    Найсвіжіше

    Популярне