Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    росія невдало приховує кількість поранених окупантів: у Білорусі просять здавати кров

    Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає, що росія за недолугою пропагандою приховує факти великої кількості поранених російських військовослужбовців, адже 11 березня влада РБ закликала всіх своїх громадян здавати кров.

    Зокрема, було навіть вигадано причину – “День донора крові залізничників”, а також організовано “спільну акцію білоруської залізниці та Республіканського науково-практичного центру трансфузіології та медичних біотехнологій”.

    Також, про критичність ситуації із великою кількістю поранених окупантів свідчать закриття білоруських лікарень, зокрема 1134 військовий клінічний медичний центр у м. Гродно було звільнено від цивільних хворих ще за декілька днів до початку вторгнення рф в Україну.

    Нагадаємо, що росія публічно спростовує реальну чисельність поранених та вбитих окупантів, аби не визнавати поразку власної політики. Так, за словами міноборони рф від 2-го березня (після цього повідомлення про втрати відсутні), поранених солдат налічувалось 1597, тоді як реальна кількість їх складає десятки тисяч.

    Найсвіжіше

    Популярне