Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Польська Православна Церква допомагає українським біженцям у Варшаві

    Польська Православна Церква допомогла українським біженцям, які прибули до Варшави, а також передала гуманітарний вантаж в Україну. У Польській Церкві пропонують біженцям з України, які потребують допомоги, звертатися до Центру православної культури у Варшаві.

    Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП з посиланням на офіційний сайт Церкви orthodox.pl.

    Так, 6 березня у Центрі православної культури польські віруючі роздали біженцям продукти, засоби гігієни, одяг для дітей. За один день допомогу, зокрема медичну, там отримали 200 українців.

    Також продукти тривалого зберігання та засоби гігієни передали Православному будинку соціальної допомоги «Бетанія» у селі Станіславове під Варшавою, де знайшли притулок близько десятка людей з України.

    3 березня з Центру православної культури до України виїхав транспорт з гуманітарною допомогою від Польської Церкви. Віряни передали крапельниці з глюкозою, електроліти, фізіологічний розчин, шприци, голки, джгути, бинти, медичні халати, дезінфікуючі засоби, протизапальні, знеболювальні, серцево-судинні препарати.

    Крім того, гуманітарним вантажем українцям надіслали мобільні батареї для телефонів, продукти тривалого зберігання, підгузки.

    У Польській Церкві закликають біженців з України, що потребують підтримки, звертатися до Центру православної культури у Варшаві по вул. Святих Кирила та Мефодія, 4 з 10:00 до 14:00. Тут також можуть надати допомогу лікар і психолог за попереднім записом за тел. 22 619 24 20.

    Найсвіжіше

    Популярне