П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський журналіст Лойко пішов у територіальну оборону

    Журналіст, фотограф та письменник російського походження Сергій Лойко, зокрема, відомий за романом “Аеропорт”, присвяченому обороні аеропорту Донецька у 2014-2015 роках, долучився до лав тероборони Києва.

    Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

    “Мене звати Сергій Лойко! Мені 69 років. Я росіянин, але пропрацював майже все своє життя як журналіст-кореспондент для головних американських часописів. Під час моєї журналістської діяльності я був свідком багатьох збройних конфліктів і низки війн, але я ніколи не брав участі на чийсь стороні, я ніколи не брав зброї до рук, оскільки це було б непрофесійно. Зараз ви бачите автомат “Калашников” в моїх руках. І я більше вже не журналіст, а вільна людина. Я приїхав сюди в Україну, на околиці Києва, щоб захищати Україну від моєї батьківщини, від Путіна – Гітлера сьогодення”, — зазначив він.

    За словами журналіста, для нього ця війна стала протистоянням добра та зла.

    “Чи ви знаєте, чому я вирішив стати воїном? Тому що це Біблійна боротьба. Це битва Армагеддон між добром та злом. І для мене було дуже легко обрати сторону. Тому що це битва між темрявою і світлом. Вперше у моєму житті, між добром і злом. І я зрештою обрав свою сторону”, — пояснив Лойко.

    Він закликав усіх іноземців із відповідним досвідом ставати на захист України.

    І я звертаюсь до вас – людей з бойовим досвідом, з досвідом армійської підготовки чи то в США, чи деінде в світі. Я розумію, що уряди ваших держав не можуть бути залучені до боротьби, оскільки занепокоєні, що це може викликати ядерне протистояння з Москвою. Але ви особисто, якщо бажаєте допомогти Україні захистити її незалежність і свободу, звертайтесь до посольств України у ваших країнах. І де б ви не жили, приїжджайте сюди та приєднуйтесь до Сил територіальної оборони як це зробив я”, — наголосив журналіст.

    Сергій Лойко підкреслив, що війна в Україні стосується всього світу.

    “Ми б’ємося тут не тільки заради України, не тільки за її незалежність, не тільки заради українців та їхніх близьких, ми боремось тут за вас, за цілий світ, адже це початок Третьої світової війни. Приїдьте та допоможіть нам!”, — підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне