Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ердоган заявив, що війна в Україні почалася через “мовчання” Заходу в 2014 році

    Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що недостатня реакція світової спільноти на окупацію Росією Криму в 2014 році призвела до нинішньої агресії Росії проти України.

    Про це він сказав на церемонії відкриття Анталійського дипломатичного форуму, передає “Укрінформ“.

    “Якби весь захід і весь світ підняли свій голос проти вторгнення в Крим в 2014 році, чи зіткнулися ми з сьогоднішньою картиною? Але ті, хто мовчали про окупацію Криму, зараз вже щось говорять. Хіба справедливість діє в одній частині цього світу і недійсна в іншій частині? Що це за світ? На жаль, міжнародне співтовариство не виявило необхідну чутливість і не надало необхідну підтримку для усунення цієї несправедливості”, – заявив він.

    Нинішній агресії, за словами турецького президента, можна було запобігти, якби дипломатичні інструменти раніше застосовувалися більш дієво.

    “Україна залишилася одна у своїй справедливій боротьбі. Сьогодні ми стикаємося з руйнівними й болючими наслідками проблем, які можна вирішити по дипломатичному шляху, якщо вчасно проявити сильну волю. Коли ми бачимо, як мирні жителі залишають свої будинки, діти, сповнені страху і тривоги, міста в руїнах, невинні гинуть, наша печаль зростає в геометричній прогресії”, – сказав президент Туреччини.

    Він також констатував, що війна Росії проти України призвела до загострення проблеми з біженцями.

    Найсвіжіше

    Популярне