Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Для кожного міста, що постраждало від бомбардувань РФ, держава створить Фонд відбудови — Зеленський

    Президент Володимир Зеленський опублікував звернення, де розповів, що для кожного міста, яке постраждало від бомбардувань Росією, держава створить Фонд відбудови. Він також пообіцяв притягти до відповідальності російських пропагандистів, які ведуть інформаційну війну з власним народом та поширюють неправдиву інформацію.

    “Для кожного міста, яке постраждало, буде створена спеціальна державна програма. Для відбудови. Я вже доручив Уряду почати розробку. Чернігів і Суми, Охтирка і Житомир, Ізюм, Маріуполь і всі-всі міста, до яких приходило зло, не бачитимуть і сліду від російського вторгнення”, – заявив Зеленський.

    Окремо президент згадав російських пропагандистів, які поширюють неправдиву інформацію про війну в Україні та, зокрема, звинуватили українських військових у бомбардуванні пологового будинку у Маріуполі.

    “Вас притягнуть обов’язково до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах. А потім, це обовʼязково буде, вас зненавидять громадяни Росії. Всі, кого ви зараз постійно, щоденно, багато років поспіль обманюєте. Коли вони відчують наслідки вашої брехні, відчують по своїх гаманцях, по можливостях, яких стає дедалі менше. По вкраденому майбутньому російських дітей”, – зазначив він.

    Він додав, що російські війська вже створили гуманітарну катастрофу в Україні, але це для них – частина плану. Вони хочуть принизити українців, аби ті поїхали на окуповану територію або в Росію. Тому вони блокують евакуацію з Маріуполя, Волновахи та інших міст.

    Президент зазначив, що вже далося врятувати понад 60 тисяч громадян України, яких евакуювали з небезпечних міст.

    Також Зеленський повідомив, що тиск на Росію заради миру також стане в рази сильнішим, адже у розмові з лідерами Великої Британії та Канади зокрема є конкретика.

    “Відчув у розмові з Премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, що наша антивоєнна коаліція вже незабаром стане в рази сильнішою”, – зазначив він.

    Найсвіжіше

    Популярне