П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В італійських в’язницях моляться за припинення війни в Україні

    До молитовних ініціатив за припинення війни в Україні приєднались також в’язні італійських пенітенціарних установ.

    Про це повідомляє Vatican News.

    Без перебільшення можемо сказати, що в ці дні весь світ, кожна закутина земної кулі об’єднані молитовними ініціативами за припинення війни, за привернення миру в Україні. З усієї Італії линуть голоси: «Досить війни!». Навіть в італійських в’язницях відлунює запрошення Папи Франциска молитись за Україну. Його заклик: «Хто веде війну, забуває про людяність» був сприйнятий також і в місцях позбавлення волі.

    Отець Рафаеле Ґрімальді, що очолює відділ пенітенціарного душпастирства в Італії, звернувся з закликом до капеланів, що здійснюють душпастирську опіку в органах і установах пенітенціарної системи Італії, до дияконів, черниць та волонтерів, до ув’язнених, як також до всіх, що працюють в місцях позбавлення волі, до всіх людей доброї волі, до кожної спільноти, до кожної Церкви щиро благати, щоб замовкла смертоносна зброя, на стражденній землі України настав мир.

    «Ситуація, яку переживає весь світ у цей час невизначеності та страждань через незрозумілу та несприйнятну агресію проти України, закликає нас до людської солідарності та братерської молитви, – пише він. – Навіть з наших в’язниць підіймається благальна молитва до Господа миру й милосердя. Війна – це сила зла, що несе руйнування і смерть, викликає почуття ненависті й бажання помсти, розділяє сім’ї, топче братерство й людську гідність». О. Ґрімальді нагадав слова Папи Франциска, що «війна – це безумство» і закликав до молитви за мир в Україні також і виправних установах Італії.

    До цього заклику під проводом понад 250 капеланів приєднались ув’язнені в численних місцях позбавлення волі в Італії. Зокрема в Римі, в молитовній ініціативі, що проводилась у в’язниці «Regina Coeli» брала участь пані Марта Картабія, що очолює Міністерство юстиції Італії та Роберто Тарталья, заступник керівника Департаменту пенітенціарного управлінн

    Найсвіжіше

    Популярне