П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кулеба розповів, як Лавров нав’язував йому білоруські переговори і погрожував продовжувати війну

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за результатами перемовин з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим заявив, що Київ не може зупинити війну, якщо у країни-агресора не має бажання цього робити.

    Про це Кулеба сказав на прес-конференції за результатами перемовин.

    “Ми не можемо зупинити війну, якщо у країни, яка здійснила агресію та напад, немає бажання цього робити”, – зазначив Кулеба.

    Він розповів, що під час перемовин почув, що припинення вогню прив’язане РФ до виконання вимог, висунутих президентом РФ Володимиром Путіним на адресу України.

    “У зв’язку з цим я хочу підтвердити ще раз, що Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії, ми шукаємо дипломатичні рішення, але поки їх немає, ми будемо самовіддано, жертвуючи собою, захищати нашу землю, наших людей від російської агресії”, – наголосив міністр.

    “Лавров сказав, що всі ці питання повинні обговорюватися в іншому форматі – так званий білоруські переговори.  У подробиці він не вдавався, але він сказав, що вони продовжать агресію, допоки Україна не здасться, це їхня головна вимога. Але дня нас це зовсім не прийнятно. Те, що вони намагаються домогтися, вбити надію у мирного населення, яке ще чинить супротив і вбивства, які РФ скоює в Україні”, – сказав Кулеба.

    Найсвіжіше

    Популярне