Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кім пропонує «зелений коридор» для росіян, які хочуть здатися. Але стосується це не всіх окупантів

    Голова Миколаївської обласної держадміністрації Віталій Кім пропонує організувати так званий зелений коридор «для росіян, які ще не стріляли» в мирне населення і не скоювали воєнних злочинів. Однак стосується ця пропозиція не всіх.

    Про це він сказав у своєму відеозверненні.

    «Знаю ситуацію, яка зараз є. Хотів би звернутися до російських окупантів […] Шанс даємо, у будь-якому разі. Знаємо, стоять вони там на кордоні Херсонської та Миколаївської областей, розмовляють із нашими. У чому проблема росіян: вони нападати не хочуть, вважають, що їх обдурили, але й назад повернутися не можуть, бо їм сказали, що будуть розстрілювати у разі відступу. І вони біля сіл стоять: ні туди ні сюди», ㅡ сказав Кім.

    Він заявив, що буде звертатися до керівництва щодо погодження так званого зеленого коридору «для росіян, які ще не стріляли» і не скоювали воєнних злочинів.

    «Для тих, хто бажає жити, буду організовувати гарячу лінію з інструкціями: куди подзвонити, як прийти, щоб залишитися живим, і не їхати туди [в рф], не сідати до тюрми. Це я погоджую, але думаю, у мене вийде. Завтра викладу телефон для російських солдатів, які не стріляли у мирне населення. Це не поширюється на артилеристів та ракетників. Після Маріуполя варіантів у вас немає: або тікати, або в землю», ㅡ сказав Кім.

    Найсвіжіше

    Популярне