Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Глава МЗС Італії про авіаудар по Маріуполю: війна Путіна має припинитися

    Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо засудив авіаудар російських військ, яким було зруйновано пологовий будинок і дитячу лікарню в Маріуполі. Загалом від обстрілів окупантів загинуло понад 1200 людей.

    Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

    “Подивіться на ці зображення. Від Маріупольської лікарні залишилися лише уламки: російські ракети кілька годин тому знищили пологове відділення та педіатричне. Українська влада говорить про поранених та загиблих, переважно дітей та жінок”, – написав Ді Майо.

    “Місце надії, де народжується життя, стало місцем смерті. Він безжальний. Знову удар не по військовій цілі. Війна Путіна повинна припинитися”, – додав міністр.

    Він наголосив, що громадяни України продовжують страждати від бомбардувань і змушені дивитись, як помирають їхні близькі через війну, якої вони не хотіли, і яку рішуче засуджує вся міжнародна спільнота.

    “Повторюся: для гуманітарного перемир’я потрібен стіл переговорів, який гарантує відкриття гуманітарних коридорів, яких необхідно дотримуватись. Перемир’я на 48/72 години необхідно, щоб громадяни України залишили країну”, – заявив глава МЗС.

    Нагадаємо, У Маріуполі, де лютують рашисти, загиблих ховають у братській могилі. Також через обстріли окупантів Маріуполя загинуло понад 1100 мирних жителів.

    Найсвіжіше

    Популярне