Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Зведення Генштабу ЗСУ: Україна продовжує оборонятися, відбиваючи напади окупантів

    Станом на ранок 9 березня спокійно ніч минула в більшості областей: Кіровоградській, Волинській, Херсонській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Одеській, Дніпропетровській, Закарпатській та Миколаївській (відносно спокійно).

    Про це йдеться у зведеній інформація від обласних держаних адміністрацій станом на ранок 9 березня.

    На Київщині вночі окупанти намагалися зайти до Ірпеня. Атаку відбили. По Борисполю ввечері був проведений ракетний удар — одну ракету знищили, одна влучила у технічні приміщення аеропорту, є поранені. За ніч лунало декілька тривог авіаударів. Область готується до евакуації з гарячих точок.

    У Житомирській області ввечері та вночі було два авіаудари. В обласному центрі зруйнована будівля гуртожитку, попередньо, також було влучання в одне з підприємств міста (інформація уточнюється). Було бомбардування у місті Малин — зруйновано декілька приватних будинків. За попередніми даними, внаслідок авіаударів загинули 9 громадян.

    У Запорізькій області окупанти намагаються відновити наступ, перегруповують війська для подальшого наступу в напрямку Запоріжжя. Основні зусилля окупантів зосереджуються на створенні умов для захоплення, але темпи просування знижені, особовий склад окупанта деморалізований.

    Чернігівщина: вночі та зранку були постійні повітряні тривоги у містах Чернігів, Ніжин, Остер, Десна. Оборонні бої на підступах до Чернігова. Вночі російська армія обстрілювала околиці Чернігова, за попередньою інформацією, виникли пожежі в 10 житлових будинках.

    На Сумщині загалом ніч минула тихо, окрім Охтирського району та міста Охтирка. Їх знову бомбила російська авіація, наразі там немає зв’язку. Всю ніч тривали перемовини щодо «зеленого коридору» із Сум і попередньо його відкрили. З 9:00 до 21:00 вчора він діяв у цей самий час, минулося без жертв, попри провокації окупантів.

    Ніч минула спокійно й на Полтавщині, вранці була повітряна тривога в Лубнах. Два етапи евакуації із Сум завершилися успішно: 5 тисяч людей і одна тисяча приватних автівок у безпеці. Друга колона вночі прибула до Полтави. Більшість евакуйованих — жінки та діти, також іноземці з Індії, Китаю, Туреччини. З Полтави люди поїхали залізницею на захід. Тим, хто захотів залишитися, надали прихисток.

    Луганщина: були обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного та Кремінної. Виникли пожежі у житловому секторі внаслідок влучення снарядів. Наразі відсутній газ, частково вода та світло, практично немає інтернету та зв’язку. Люди переходять на національний роумінг. Вчора вдень був потужний обстріл Сєвєродонецька. 8 березня на вулиці 8 березня загинула цивільна людина.

    У Донецькій області в місті Краматорськ лунала повітряна тривога. У Маріуполь гуманітарний вантаж не надійшов. Окупанти бомбили авіацією будівлю Червоного Хреста — міжнародного й українського. У місті немає нічого — води, електрики, газу, їжі, ліків. Волноваха — стабільно погано (там бої, але місто під контролем ЗСУ). У решті області більш-менш нормально. Лише у Новолуганському лунають обстріли, пошкоджено газогін, будинки. Про жертв ще не повідомляли — немає можливості обстежити.

    Харківщина: обласний центр тримає оборону, активних наступальних дій не було, вночі була поодинока атака окраїн міста з повітря. Зловили ще одного диверсанта. Тривають бої в Ізюмі, у Чугуєві та Дергачах є влучання снарядів у житлові будинки.

    Найсвіжіше

    Популярне