П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Зруйновані дороги, мости, аеропорти. Збитки транспортної інфраструктури України перевищили $10 млрд

    Руйнування, завдані російськими військами транспортній інфраструктурі України перевищили 10 млрд доларів. Про це в ефірі єдиного інформаційного марафону повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

    Він зазначив, що сума збитків у 10 млрд доларів була підрахована станом на 6 березня, відтоді вона може збільшитися.

    “На кінець минулого тижня ми підрахували ті збитки, які стосуються виключно транспортної інфраструктури. Ми говоримо про дороги, мости й “Укрзалізницю”. А також обладнання, яке було пошкоджене під час обстрілу наших аеропортів. На кінець минулого тижня ця цифра уже перевищила $10 млрд. Те що ми зараз бачимо, це — трагедія не наша. Тут Україна захищає інтереси усього цивілізованого світу”, — заявив міністр.

    Кубраков додав, що невеликі пошкодження швидко ремонтуються на місцях, як, наприклад у випадку, коли російські війська обстрілювали об’єкти “УЗ” і руйнували залізничні колії. Але, зазначив міністр, є такі випадки, як біля Вознесенська, де інфраструктуру швидко відновити не можна.

    “Я думаю, що ми так само будемо відновлювати інфраструктуру і свою країну не самостійно. Ще декілька днів чи навіть тижнів це статистика була у зворотному напрямку, ми згадували, скільки шкіл ми будуємо, скільки кілометрів доріг будуємо, скільки нових мостів будуємо. Я впевнений, що так само ми будемо робити, коли переможемо. По термінах я вам можу сказати, що усе, що я бачу і що ми аналізуємо, більшість об’єктів ми відновимо за 1 рік. Найскладніші, найбільші, комплексні об’єкти — максимум до 2 років. Я спокійно про це можу говорити, тому що за останні 2 роки ми багато чого зробили”, — запевнив міністр інфраструктури.

    Найсвіжіше

    Популярне