Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський: Росія знову бомбила Суми, спеціально катує Маріуполь, від зневоднення померла дитина

    Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія продовжує обстріли мирного населення в Україні. Окупанти знову бомбили Суми та спеціально оточили й катують Маріуполь. Там відключили зв’язок, блокують відвезення їжі та води. Від зневоднення померла дитина.

    Про це Зеленський сказав у зверненні 8 березня, передає Суспільне.

    “У Маріуполі вперше за десятки років, вперше, мабуть, з часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла дитинка. Почуйте мене, шановні партнери! У 2022 році від зневоднення померла дитина”, — сказав Зеленський.

    Він знову закликав закрити небо над Україною. Й повідомив, що звертатиметься до народів світу, якщо лідери країн не докладатимуть зусиль, щоб припинити війну.

    “Провина за кожну смерть кожної людини в Україні від авіаударів та у заблокованих містах – безумовно, на російській державі. Але відповідальність за це – і на тих, хто вже 13 днів не може ухвалити десь там на Заході необхідне рішення й убезпечити небо”, – сказав Зеленський.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що евакуація з Сум призупинена, бо за маршрутом зеленого коридору почалася стрілянина. Також президент України запевнив, що українці не пробачать розстріляних житлових будинків і ракет, які вдарили по дітях.

    Найсвіжіше

    Популярне