Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Бельгійський Досифей: «Ми висловлюємо солідарність з ПЦУ, настав час визнати її»

    5 березня 2022 року єрарх Грузинської Церкви єпископ Бельгійський і Нідерландський Досифей скликав Архієрейський Собор, на якому обговорювалися питання, які зараз хвилюють весь світ та Православну Церкву, повідомляють Wenews.ge

    У заяві, опублікованій Священною єпархією Бельгії та Нідерландів, виражається солідарність із кожним віруючим в Україні, але особливо з Автокефальною Церквою України, предстоятелем якої є Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

    Члени Єпископальної ради одностайно погодилися, що настав час для визнання Патріархатом Грузії Православної автокефальної церкви України.

    «Ми висловлюємо нашу солідарність з кожним віруючим в Україні, незалежно від його юрисдикції, але особливо з Автокефальною Православною Церквою України. Грузія та її Церква від самого початку висловили велику підтримку нашому братньому українському народу, але з екклезіологічної точки зору було б ще важливіше почати думати про визнання автокефалії цієї Церкви України», – йдеться в заяві.

    Найсвіжіше

    Популярне