Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх РПЦ просить Александрійського патріарха не підтримувати ПЦУ – незалежну від Росії Церкву

    Московський патріарх продовжує відпрацьовувати ідеологічну лінію Кремля. Попри беззаперечну підтримку злочинної та невиправданої війни проти України патріарх РПЦ Кіріл знову атакує незалежну від Росії Православну автокефальну Церкву України.

    Патріарх країни окупанта Кіріл (Гундяєв) закликав патріарха Александрійського Феодора не підтримувати незалежну від Росії Церкву та відмовитися від ідеї позбавлення сану патріаршого екзарха Африки митрополита Леоніда (Горбачова) та інших архієреїв та кліриків РПЦ, повідомляє patriarchia.ru.

    За словами Патріарха Кіріла, ці дії нібито будуть «канонічно нікчемними та недійсними». Водночас Гундяєв не вважає, що його вторгнення в Африку є нікчеминим і антиканонічним, як і його злочинне підтримування путінських злочинів.

    «Напередодні Святої Чотиридесятниці братньо закликаю вас переглянути прийняті вами рішення та припинити підтримку розколу в Україні, щоб не роздирати … хітон Христів – Церкву Божу», – просить Московський патріарх.

    Нагадаємо, РПЦ можуть засудити на засіданні Пентархії, яке повинно відбутись до 18 квітня. Також до Пасхи має відбутись чин мироваріння за участі багатьох Церков і в тому числі ПЦУ. Нещодавно патріарх Александрійський прокоментував дії Путіна, заявивши, що не можна вбивати людей і молитись Богу одночасно.

    Найсвіжіше

    Популярне