Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вперше в історії країна-терорист вдалася і до ядерного терору – Зеленський

    Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія, яка вночі 4 березня обстріляла Запорізьку АЕС з танків, стала єдиною країною у світі за всю історію, яка б’є по атомних станціях.

    “Жодна країна, крім Росії, не обстрілювала атомні енергоблоки. Вперше! Це вперше в нашій історії, в історії людства, держава-терорист вдалася і до ядерного терору. Російські пропагандисти погрожували всім, ми пам’ятаємо, засипати світ ядерним попелом. Тепер це не загроза. Тепер це реальність”, – наголосив президент у терміновому нічному зверненні.

    Зеленський зазначив, що поки невідомо, чим закінчиться пожежа на станції, чи буде вибух чи ні – це зараз неможливо прорахувати до кінця.

    “Але наші хлопці завжди тримали атомну станцію в безпеці. Щоб не було провокацій. Щоб ніхто не міг на станцію прийти, ніхто не міг цю станцію захопити, замінувати та шантажувати потім ядерною катастрофою весь світ”, – сказав він.

    Президент закликав до термінової реакції світової спільноти та підкреслив, що потрібно зупинити російських військових негайно.

    Також Зеленський повідомив, що вже українська сторона вже зв’язалася з партнерами, і він спілкувався з президентами різних країн, прем’єром Великої Британії, і главою МАГАТЕ щодо обстрілів ЗАЕС

    Найсвіжіше

    Популярне