Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Голос крові брата твого кричить до Мене”. Низка священників РПЦ виступили проти війни з Україною

    Низка священників та дияконів Російської православної Церкви оприлюднили звернення, в якому закликають до примирення та негайного припинення вогню.

    Автори звернення наголошують, що надсилають його після неділі про Страшний Суд і напередодні Прощеної неділі, повідомляє Credo.press.

    “Страшний суд чекає на кожну людину. Жодна земна влада, жодні лікарі, жодна охорона не убезпечить від цього суду. Піклуючись про порятунок кожної людини, яка вважає себе дитиною Російської православної Церкви, ми не бажаємо, щоб вона з’явилася на цей суд, несучи на собі важкий тягар материнських прокльонів. Ми нагадуємо, що Кров Христова, пролита Спасителем за життя світу, буде прийнята в таїнстві Причастя тими людьми, хто віддає вбивчі накази, не в життя, а в вічні муки”, – говориться у зверненні.

    Священники РПЦ, які підписали звернення, наголошують, що поважають богоданну свободу людини, і вважають, що народ України має робити свій вибір самостійно, не під прицілом автоматів.

    “Голос крові брата твого кричить до Мене від землі; і тепер проклятий ти від землі, яка відкрила уста свої прийняти кров брата твого від руки твоєї”, – сказав Бог Каїну, що позаздрив своєму молодшому братові. Горе будь-якій людині, яка усвідомлює, що ці слова звернені до неї особисто”, – підкреслюють автори звернення.

    Вони також наголошують, що жодний ненасильницький заклик до миру та припинення війни не повинен насильно припинятися та розглядатися як порушення закону, бо така божественна заповідь: “Блаженні миротворці”.

    Найсвіжіше

    Популярне