Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Опитування: 88% українців вірять, що напад росії відіб’ють. Цей показник зростає практично щодня

    88% опитаних українців вірять у те, що Україна зможе відбити напад росії. Практично щодня цей показник зростає, а віра в перемогу переважає в усіх регіонах країни.

    Про це повідомляє соціологічна група «Рейтинг».

    За даними опитування, проведеного 1 березня в усіх областях України (окрім Криму та Донбасу), 90% опитаних мають надію щодо ситуації в країні. Лише 5% відчувають розчарування.

    Порівняно з довоєнними часами кількість тих, хто відчуває надію, зросла утричі, як зазначають соціологи. Практично у всіх регіонах спостерігається максимальний рівень.

    Також 98% опитаних підтримують діяльність Збройних Сил України, 93% ㅡ підтримують діяльність президента Володимира Зеленського, і 84% ㅡ підтримують дії місцевих голів.

    80% опитаних зазначили, що готові захищати цілісність України зі зброєю у руках: порівняно з довоєнними часами цей показник значно зріс (у 2020 році було 59%).

    Найвищий рівень готовності спостерігається на заході та в центрі України, проте навіть у південно-східних регіонах надзвичайно високий рівень готовності воювати за Батьківщину (на півдні — майже 80%, на сході — майже 60%). У гендерному розрізі готовність воювати зі зброєю за Україну висловили 90% чоловіків та 70% жінок.

    Про опитування

    Опитування провели 1 березня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Всього опитали 1 200 респондентів методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI). Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

    Найсвіжіше

    Популярне