Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти знизили темпи наступу – Генштаб ЗСУ

    У Генштабі Збройних Сил України розповіли про ситуацію із повномасштабним вторгненням російських військ в Україну станом на 6:00 28 лютого.

    У Генштабі ЗСУ зазначили, що російські війська не так активно наступають на українські міста, але все ще продовжують спроби на окремих напрямках.

    “Під час повітряно-наступальної операції противник продовжив нанесення вогневого ураження військовим і цивільним аеродромам, пунктам управління військами (силами), об’єктам системи ППО, важливим критичним об’єктам інфраструктури, населеним пунктам і підрозділам в районах оборони”, – йдеться в повідомленні.

    В порушення норм міжнародного гуманітарного права окупанти завдали ракетного удару по житлових будинках у містах Житомир та Чернігів. Однак, спроби російських загарбників по досягненню мети військової операції зазнали невдачі.

    Українським військам вдається успішно відбивати атаки батальйонно-тактичних груп ще на підступах, змушуючи ворога відмовлятися від наступу. Наприклад, тільки однією з українських бригад артилерійським вогнем знищено понад 5 колон ворожої техніки та живої сили противника.

    “Противник деморалізований і несе великі втрати. Відзначені часті випадки дезертирства і непокори. Ворог зрозумів, що пропаганда і реальність відрізняються. Окупанти нас бояться. Захисники України продовжують утримувати стійку оборону”, – додали в Генштабі.

    Найсвіжіше

    Популярне