П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Це блюзнірвство, зобов’язувати Александрійського патріарха виконувати забаганки російських кагебістів в рясах, – Єфременко

    Релігійний експерт Олександр Єфременко назвав повним блюзнірством, те що митрополит РПЦ в Африці Леонід (Горбачов) вимагає прочитати рішення Синоду РПЦ.

    «Це повне блюзнірство, зобов’язувати (нагадаю: Горбачев прямо заявив, що Патріарх Феодор «должен»!) Предстоятеля другої Помісної Церкви виконувати забаганки купки російських церковних кагебістів в рясах», – йдеться у дописі Єфременка у Фейсбуці.

    Він також уточнив, що такими заявами у РПЦ пробили чергове дно.

    «Цими словами Горбачов пробив чергове дно. Здавалось би нижче падати уже нікуди, але за класикою жанру, несподівано постукали знизу. Такі слова це верх московського цинізму, адже чи Москва буде вчити древній Патріархат, який дарував Церкві сонм подвижників, і чия автокефалія і статус Патріархату з відповідними канонічними межами був регламентований Вселенськими Соборами?», – підкреслив релігійний експерт.

    «Імовірно, що це самому митрополиту Леоніду разом із його керівництвом потрібно не лізти на чужу територію, а варто почитати канони Церкви, які вони замінили на постанови власного синоду, і які, перефразовуючи Вінстона Черчеля, не варті і паперу на якому вони написані», – підсумував він.

     

    Найсвіжіше

    Популярне