Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    У головному соборі Відня пройшла молитва за Україну

    В архієпископському кафедральному Соборі Святого Стефана (Штефансдом) у Відні у суботу, 19 лютого, відбулася екуменічна молитва за Україну.

    Із закликом до молитви за Україну у головному соборі Відня, що розпочалася о 17:00, виступили кардинал Крістоф Шьонборн та Ординаріат для вірян східних католицьких церков Австрії. Сам архієпископ Відня не зміг бути присутнім на заході, оскільки він бере участь в нараді Конгрегації Східних церков Ватикану. Офіційно кардинала представляв декан кафедрального собору Рудольф Прокші, який також є головою Вселенської ради церков Австрії. Участь у молитві, до якої також долучилися священики православної громади Відня, взяв і Апостольський нунцій, архієпископ Педро Лопес Кінтана, повідомляє Укрінформ.

    Як зазначив напередодні генеральний вікарій Ординаріату для вірян усіх Східних католицьких церков в Австрії Юрій Коласа, на додачу до всіх дипломатичних зусиль, поруч з усіма дипломатичними зусиллями, дуже сильним засобом є також спільна молитва, яка може змінити серця та відкрити їх для конструктивного діалогу. “Молитва має вирішальне значення для вирішення кризи, пов’язаної з агресією проти України”, – висловив переконання Юрій Коласа.

    На початку спільної молитви перед іконою Божої Матері Діви Марії було вказано на занепокоєння, з яким усі уважно стежать за розвитком подій в Україні. З окремою промовою також виступив посол України в Австрії Василь Химинець, який, зокрема, наголосив на відданості Україні мирному врегулюванню на тлі спроб Росії розв’язати криваву війну у центрі Європи.

    Світлина: Укрінформ

    “Не Україна є причиною цієї війни. Вже вісім років ми страждаємо від зовнішньої агресії проти нас…Останній розвиток подій в окупованих районах Донецької та Луганської областей демонструють реальність війни. Існує реальна загроза світової війни. Агресор шукає привід, щоб виправдати війну. Але ми сподіваємося, що все ще лишається можливість уникнути цієї війни. І з цією метою ми активно спільно працюємо на дипломатичному рівні. Ми також демонструємо нашу єднання, і це єднання – наша сила”, – заявив український посол.

    Окрім української громади Відня та акредитованих в країні українських дипломатів, участь у заході взяли також представники політичних кіл та громадськості Австрії і всі небайдужі до долі України та миру в Європі загалом.

    Найсвіжіше

    Популярне