П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти примусово мобілізують етнічних греків на “війну з Україною” – омбудсмен

    Окупаційна влада в окремих районах Донецької області примусово мобілізує етнічних греків. Їх вивозять з будинків під приводом “призову на війну з Україною”.

    Про це повідомила Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

    “Стало відомо, що чоловіків з села Стила на тимчасово окупованій території Донецької області, де проживають етнічні греки, примусово вивозять з будинків під приводом “призову” на війну з Україною”, – зазначила Денісова.

    За її словами, у зв’язку з цим жителі села звернулися за допомогою і з метою розголосу до посла Греції в Україні.

    “Вже відомо про вивезення в невідомому напрямку Андрія Водолазкіна, батька трьох дітей, молодшому з яких п’ять років. Ще один чоловік переховується від окупаційних військ, побоюючись за своє життя”, – наголосила Денісова.

    Вона додала, що жителям ОРДЛО приходять смс про необхідність прибути до військкоматів і погрожують кримінальною відповідальністю за ухилення, що заборонено міжнародним гуманітарним правом.

    “Статтею 51 Конвенція про захист цивільного населення під час війни забороняється окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних або допоміжних силах”, – зазначила омбудсмен.

    Найсвіжіше

    Популярне