Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦвУ назвав війну з Росією “братовбивчою смутою”

    Архієрей РПЦ в Україні (“УПЦ МП”) митрополит у Донецьку і Маріуполі Іларіон (Шукало) у своєму зверненні до до духовенства та мирян Донбасу назвав українсько-російську війну “братовбивчою смутою”.

    “Ще відкриті рани кровопролитних військових зіткнень, які тяжко вдарили по простому мирному населенню. Ще не відбудовано зруйнованих будинків наших земляків, не відновлено зруйнованих святинь нашої єпархії. Ще свіжі могили тих, чиє життя трагічно обірвала ця братовбивча смута”, – говориться в зверненні митрополита РПЦвУ.

    Він звернувся до духовенства, чернецтва та мирян з проханням про посилення молитви про мир на Донбасі, жодним словом не згадавши про решту українців, яким загрожує російське вторгнення.

    “Наш край, відомий усьому світу своєю трудовою славою, у ці роки лихоліття та небудування, показав, що ми зовсім недаремно іменуємося Донбасом Православним. Як було колись сказано: “Донбас уміє трудитися, Донбас уміє й молитися!” Протягом усього часу військового конфлікту в нашому регіоні люди безкорисливо допомагали один одному, монастирі давали дах вимушеним біженцям та постраждалим”, – заявив митрополит Іларіон, забувши, мабуть, згадати як храми “УПЦ МП” ставали прихистком для бойовиків.

    Нещодавно відбулась телефонна розмова Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) з митрополитом РПЦвУ у Донецьку та Маріуполі Іларіоном (Шукало). Розмова була ініційована Московським патріархом, оскільки йому потрібно “отримувати інформацію з перших рук”.

    Найсвіжіше

    Популярне