Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Прийом переселенців та підвали храмів як укриття. Влада Львова обговорила з Церквами дії у разі атаки Росії

    Міська влада Львова співпрацює з релігійним середовищем міста задля координації дій у випадку російської агресії проти України. У понеділок, 14 лютого, відбулась спільна нарада міського голови Андрія Садового з Радою єпископів Львова, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

    Під час зустрічі обговорили питання практичної взаємодії з церквами на рівні міста щодо:

    • можливості Церков прийняти внутрішньопереміщених осіб та подбати про них, в т.ч. на території храмів;
    • можливості використання підвалів церков як укриття;
    • проведення навчання для духовенства щодо надання домедичної допомоги;

    «Потрібно бути готовим до будь-якого розвитку подій. Львів має залишатися безпечним містом, і для цього необхідна всестороння допомога Церкви: і молитвою, і ресурсами», – наголосив міський голова Андрій Садовий.

    Ініціатива міської влади була з розумінням сприйнята єпископами.

    «З огляду на теперішні події маємо бути єдині у помислах і думках, щоб зупинити дух війни. Маємо виборювати суспільство свободи на різних фронтах», – зазначив митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій (Рудюк).

    Єпископи заявили, що за необхідності готові приймати людей у храмах і укриттях. Також вони відзначили про важливість надії та спокою в громаді та неприпустимість поширення панічних настроїв.

    «Постійна молитва – це наша дієва зброя. Маємо бути разом з нашими парафіянами постійно, і щоб вони знали, де можна знайти священика, в разі відсутності телефонного зв’язку. Разом, в єдності, з Божою поміччю, зможемо пережити цей непростий час», – додав єпископ-помічник Львівської архієпархії УГКЦ Володимир (Груца).

    Найсвіжіше

    Популярне