Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Міжнародний симпозіум у Семінарії Халкі: її відновлення – це питання прав людини

    Із науковими пропозиціями інших учасників, розпочалась робота міжнародного наукового симпозіуму «Від найсумнішого до найзаповітнішого: бажання і молитва», організованого 7 лютого в Богословському училищі міста Халкі. Робота симпозіуму була продовжена з благословення Вселенського патріарха Варфоломія.

    Протягом другого дня роботи симпозіуму були висловлені пропозиції щодо відновлення роботи школи в Халкі з урахуванням питань прав людини та релігійних свобод, а також збереження безцінного культурного багатства бібліотеки та архіву духовної школи, повідомляє orthodoxtimes.com

    Професор А. Целікас виступив із розгорнутою доповіддю, а також доповів про перспективи та можливості адаптації школи до сучасних освітніх та академічних наук, щоб бути передовими в галузі богослів’я.

    Відбулася широка конструктивна дискусія за участю слухачів з вищезазначених цікавих питань, що завершила роботу симпозіуму.

    У кінці 2021 року Вселенський патріарх Варфоломій закликав Туреччину відновити роботу Богословської школи в Халкі. Це питання він також обговорював із президентом США Джо Байденом.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій висловив ноту протесту через дискотеку в православному монастирі в Туреччині.

    Найсвіжіше

    Популярне