Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В Харкові в національному університеті Повітряних Сил освячено каплицю на честь пророка Іллі

    У суботу після Богоявлення, 22 січня 2022 року, в День Соборності України, в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбулася пам’ятна і важлива подія – відкриття каплиці. Чин її освячення звершив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

    Про це пише ПЦУ на своєму сайті.

    Разом із владикою молилися капелан військового вишу ієрей Серго Бубашвілі, капелан Національної Академії Національної гвардії України протоієрей Григорій Стасюк, капелан Харківського військового-медичного клінічного центру Північного регіону ієрей Ігор Маяк, капелан 92-ї ОМБр ієрей Сергій Крот.

    Святиню найменували на честь святого пророка Іллі.

    «Іконописці зображували пророка Іллю сидячи на колісниці з вогненними колесами, що оточена з усіх боків полум’яними хмарами й запряжена чотирма крилатими кіньми. Цим чином освячення ми відтворюємо нашу мілітарну, авіаційну історію. Адже під час формування української авіації днем свята Повітряного Флоту УНР була встановлена дата 20 липня. Ця дата за Юліанським календарем була днем святого Іллі пророка, який вважався покровителем авіаторів того часу. А на відомому прапорі 1-ї Запорізької авіаескадрильї УНР з одного боку було зображено Іллю пророка на тлі аероплану», – зокрема йдеться в повідомленні університету щодо відкриття каплиці.

    Під час святкового богослужіння духовенство, керівництво вишу та курсанти звернулися до Господа з молитвами про мир, гідне життя у квітучій суверенній Україні, помолилися за здоров’я тих, хто зараз на передовій. Після урочистої частини єпископ Митрофан подарував особовому складу університету ікону святого Миколая Чудотворця.

    Каплиця розміщена в навчальному корпусі військового містечка по вулиці Клочківська, 228.

    Найсвіжіше

    Популярне