Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Ми віддані рівності кожного громадянина

    У день національного свята США – вшанування пам’яті Мартіна Лютера Кінга-молодшого – єрарх Вселенського Патріархату архієпископ Америки Елпідофор звернувся із посланням, в якому висловив підтримку ідей Мартіна Лютера Кінга-молодшого.

    «Сьогодні ми відзначаємо наше національне свято на честь преподобного доктора Мартіна Лютера Кінга-молодшого — мученицьки загиблого проповідника расової рівності, справедливості, миру та ненасильства», — сказав архієпископ Америки Елпідофор, цитує orthodoxtimes. com

    Архієпископ підкреслив, що «як нація законів, ми віддані рівності кожного громадянина, незалежно від його раси, релігії, економічного становища чи етнічного походження».

    «Як люди віри, ми повинні дати голос тим, кого так часто не чують у залах влади. Подібно до того, як пророк Іоанн Хреститель кинув виклик солдатам Римської імперії свого часу», — підсумував архієпископ Елпідофор.

    Традиційно, в День Мартіна Лютера Кінга американці долучаються до допомоги громаді та соціальної роботи, щоб таким чином вшанувати пам’ять борця за громадянські права. Минулого тижня члени родини Кінгів закликали утриматись від святкувань цього року, до того часу, поки Конгрес не затвердить законодавство, яке б розширило права на голосування у США.

    Нагадаємо, раніше архієпископ Америки говорив, що церква святого Миколая зцілить рани теракту 11 вересня.

    Найсвіжіше

    Популярне