Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Церква святого Миколая зцілить рани теракту 11 вересня

    Архієпископ Американський Елпідофор випустив послання на честь оновлення церкви святого Миколая, відбудованої після теракту 11 вересня у Нью-Йорку.

    «На початку нового 2022 року, який є сторічним ювілеєм нашої Грецької Православної Церкви Америки, ми знову відзначаємо велике свято Богоявлення. Урочистості, пов’язані зі святом Хрещення Господнього, завжди включають Освячення води та занурення Святого Хреста у воду. У минулі роки парафія Святого Миколая була вірною цій традиції, проводячи церемонію <…> на південній околиці Манхеттена. Розмірковуючи про майбутню святиню, яка відкриється для богослужінь цього року і стане кульмінацією Столітнього з’їзду духовенства та ліриків у липні, я бачу у цих же службах по всій країні образ місії Національної святині — храму Святого Миколая», йдеться в посланні архієпископа, цитує orthodoxtimes.com.

    Архієпископ Елпідофор нагадав, що цього року виповнюється столітній ювілей Священної Архієпархії – єпархії Вселенського Престолу в Америці.

    «…ми розпочнемо повне літургічне життя Національного Святилища Святого Миколая, але не лише для себе та своїх потреб. Ми покликані принести те, що ми робимо “для життя світу” у світ. Через служіння. Через проповідь. Через викладання. І, насамперед, через служіння іншим людям, незалежно від того, чи торкнулися їх особисто трагічні події 11 вересня, чи ні. Водночас ми можемо змінити ситуацію, щоб принести освячення, яке зцілить, перев’яже внутрішні рани і зрештою зцілить страждання та втрати, які відбулися того фатального дня двадцять років тому в епіцентрі історії 21 століття».

    Найсвіжіше

    Популярне