Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл готує ґрунт під “казахстаннаш”?

    У слові після нічної Літургії 7 січня очільник Російської православної Церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) згадав про трагічні події, що зараз відбуваються у Казахстані, у незвичному, як для предстоятеля Церкви, ключі.

    “Всі ми знаємо, що на території нашої колись єдиної величезної країни сьогодні відбуваються найважчі події. Люди зіткнулися у найтяжчому громадянському конфлікті, реально проливається кров”, – сказав, зокрема, Кіріл.

    У своїй промові очільник РПЦ поставив на перше місце ностальгію за СССР, розвал якого президент РФ Путін називав “катастрофою століття”. І вже потім Кіріл згадав про кровопролиття у Казахстані.

    “І це зовсім поруч, це на території історичної Русі, і тому ми не можемо бути байдужими до цього пролиття крові, цих зіткнень, цього людського безладдя. І сьогодні в міру своїх сил я молився, щоб Господь прихилив Свою милість до народу Казахстану, щоб припинилася міжусобна лайка, щоб оселився мир”, – заявив очільник РПЦ.

    Ми знаємо, що Росія – країна з непередбачуваним минулим. І правлячий режим РФ всіляко, через пропаганду, намагається нав’язати всім свою версію історію. Але вписувати Казахстан до “території історичної Русі”, це щось новеньке. Не виключено, що таким чином Моспатріарх намагається підвести базис під окупацію Казахстану – “казахстаннаш”.

    І так, ця “небайдужість” до подій в Казахстані вже виливається у введенні “миротворчих” військ у цю країну з Росії, Білорусі, Вірменії та інших країн-сателітів Кремля. Але ж ми знаємо, хто ховається під вивіскою “миротворчих” військ РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне